Anmeldelse: Casio G-Shock GA-B2100

Sponsoreret indhold: Denne anmeldelse er lavet i samarbejde med ditur.dk, der har sponsoreret det anmeldte ur.

I 2019 skabte Casio en ny serie af ure under deres G-Shock-brand. Urene bar referencen GA-2100 og adskilte sig fra de klassiske G-Shock-modeller ved deres oktogonale form. Netop formen gav anledning til urenes kælenavn, CasioOak.

CasioOak refererer naturligvis til Audemars Piguets ikoniske Royal Oak, der har samme karakteristiske form. CasioOak-serien har dog allerede tilegnet sig en bred fanskare i egen ret.

I denne anmeldelse skal vi se nærmere på et ur fra den nyeste serie af CasioOak-ure. Til den nye serie har Casio tilføjet et ‘B’ til referencenummeret, så det nu hedder B2100. B’et står for ‘bluetooth’, hvilket er den primære nye feature ved den nye serie af ure.

Helt specifikt skal vi se på modellen Casio G-shock Tough Solar GA-B2100-1AER. Udover bluetooth har modellen nu også et genopladeligt batteri, der oplades når uret eksponeres for solens stråler – bortset fra disse features minder GA-B2100 meget om de ældre modeller.

GA-B2100 er som alle Casios G-shock-modeller et solidt og pålideligt ur, der er designet til at kunne modstå de hårde påvirkninger, som et aktivt liv kan byde på. Uret er vandtæt ned til 200 meter og har en stødabsorberende kasse, der beskytter mod slag og stød.

Lad os se nærmere på hvordan uret gør sig i dagligt brug.

Bluetooth-funktionalitet

En af de største fordele ved GA-B2100-1AER er dets bluetooth-forbindelse, som gør det muligt at forbinde uret til Casios G-Shock-app. Appen giver adgang til en række funktioner, herunder justering af urets indstillinger, adgang til verdensur og trådløs synkronisering af tid.

Jeg ejer en af de tidligere udgaver af uret uden bluetooth og jeg synes tilføjelsen af bluetooth er en kæmpe opgradering. Casio G-Shock-ure er ikke de mest brugervenlige ure at indstille og navigere rundt i. Man lærer det med tiden, men det er ret bøvlet efter min mening.

Den knap så gode brugerflade gjorde faktisk, at jeg sjældent brugte mit gamle G-Shock. Det var simpelthen for tidskrævende at få indstillet tiden og finde frem til de rette funktioner.

Denne udfordring løser de nye modeller dog. Her skal du blot downloade appen og connecte til dit ur. Herefter indstilles tiden nemt og du kan sætte uret op efter dine præferencer. Det tog mig nok 2 minutter at være kørende med GA-B2100, mens det tog et kvarters tid før jeg fik alt indstillet første gang på den gamle model.

Dertil kommer at Casio GA-B2100 selv connecter med din telefon en gang imellem. Når dette sker bliver tiden synkroniseret, så uret altid går korrekt. Dette gælder også ved skift fra sommer-/vintertid og når du krydser tidszoner.

Komfort og daglig brug

Ud over bluetooth-forbindelsen har uret også en række andre funktioner, herunder stopur, nedtællingstimer, alarm og kalender. Uret har også en LED-lys-funktion, der gør det nemt at aflæse tiden i mørke omgivelser.

Komforten på GA-B2100-1AER er også værd at fremhæve. Uret vejer blot 52 gram og sidder behageligt på håndleddet. Hvor de klassiske “square” G-shocks er lidt for store til mig, så kan jeg sagtens bære et CasioOak, selvom det måler over 45mm i diameter.

Jeg var faktisk overrasket over, at jeg ikke havde problemer med størrelsen, da jeg normalt ikke bærer ure over 40 mm og foretrækker ure mellem 36 og 40mm. B2100 er et stort ur, men det føles og synes langt mindre end målene indikerer. Så hvis du kan lide uret, men størrelsen afholder dig, vil jeg anbefale dig at finde en butik, hvor du kan prøve uret på.

En ting ved urets komfort som jeg ville ønske var bedre, er remmen. Den er ikke decideret dårlig, men den havde lidt tendens til at irritere mit håndled. Jeg så gerne at Casio opgraderede deres remme en smule, så de blev lidt blødere og fik et mere lækkert feel.

Casio Though Solar

Udover bluetooth har GA-B2100-1AER også fået en ny funktion i form af Casios Tough Solar-teknologi.

Uret er udstyret med et solcellepanel, der oplader det genopladelige batteri, når uret eksponeres for solens stråler. Dette betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om at udskifte batterier. Jeg synes dette er fedt fordi man både slipper for udgiften og besværet ved at skifte batteri. Derudover er det også til gavn for miljøet.

Uret kan oplades ved sollys og kan også oplades via lyskilder indendørs. Derudover er det muligt at tænde og slukke for strømbesparende funktioner som f.eks. Bluetooth-forbindelse, når det ikke er nødvendigt, hvilket kan øge batteriets levetid yderligere.

Tough Solar-funktionen giver også en længere batterilevetid i forhold til traditionelle batteridrevne ure. Uret kan køre i op til 10 måneder på en enkelt opladning, hvilket er meget praktisk for brugere, der ønsker at bruge uret i længere perioder uden at skulle bekymre sig om at oplade det.

Alt i alt er Tough Solar en fed tilføjelse, der giver brugeren en pålidelig energikilde til deres ur. Det giver en høj grad af fleksibilitet og bekvemmelighed og kan være med til at reducere brugerens miljømæssige påvirkning. Derudover er der noget fedt ved at vide, at ens ur potentielt kan køre i årevis uden at behøve nyt batteri.

Mine tanker om Casio G-Shock GA-B2100

Casio G-Shock GA-B2100 er et fedt ur på grund af dets holdbare og robuste design som man får ved alle Casios G-Shock-modeller. Uret er vandtæt ned til 200 meter, stødabsorberende og generelt bare bygget til at kunne holde til næsten alle situationer.

Derudover har det lang batterilevetid i kraft af Tough Solar-funktionen. Tilføjelsen af  Bluetooth-funktionaliteten, som gør det muligt at tilpasse urets indstillinger via Casios G-Shock-app, er også en stor opgradering i mine øjne.

GA-B2100 er et rigtig godt valg, hvis du ønsker et avanceret, praktisk og pålideligt ur. Jeg nyder at bruge mit G-Shock som beater, da jeg ved at det kan holde til alt jeg kommer til at udsætte det for.

Ditur.dk har et stort udvalg af Casio ure til rigtig fornuftige priser, som du finder her.

Hej, mit navn er Morten! Jeg har startet uretiltiden.dk for at få afløb for min interesse for mekaniske ure, der har varet i mange år efterhånden. Det er fedt at kunne dele min interesse og erfaringer med andre ligesindede, og forhåbentlig få nye interesserede med på vognen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.