7 Kommentarer

Guide: Sådan køber du ure i udlandet

Der kan være penge at spare ved at købe ure i udlandet, men er diverse forhandlere troværdige og får man den vare man betaler for? Det er et spørgsmål, der ofte stilles rundt omkring på fora og ur-grupper. I denne artikel vil jeg dele min egne erfaringer med specifikke forhandlere i udlandet, samt fortælle hvad man bør være opmærksom på. Gør man sit hjemmearbejde, kan det sagtens blive en god oplevelse at handle i udlandet.

Jeg har købt et par nye ure i den lavere prisklasse via udenlandske forhandlere og har ikke oplevet nogen problemer indtil nu. Der kan bestemt være penge at spare ved at se ud over landets grænser, når man køber ure, men man skal huske at se sig for. Jeg har som sagt kun købt nye ure i den lavere prisklasse i udlandet, så det vil denne artikel handle om. At købe high end eller brugte ure i udlandet, er en helt anden snak, som må komme i en senere artikel.

Jeg vil indlede med nogle generelle råd og derefter dele mine erfaringer med specifikke forhandlere, som jeg personligt kan anbefale.

Undersøg forhandlerens omdømme

TrustPilot.dk er det første sted jeg kigger, når jeg skal vurdere en udenlandsk forhandler. Det givet et super hurtigt og nemt overblik over forhandlerens ry. De fleste forhandlere benytter Trust Pilot, men i Amerika lader www.resellerratings.com også til at være rigtig store, her har CreationWatches for eksempel over 2000 anmeldelser, så det er værd at kigge der også.

En anden måde at få et indtryk af en forhandler er at google forhandlerens navn + “experience” eller lignende, så vil man også ofte finde tråde fra internationale urfora, hvor man kan læse om andes oplevelser, disse tråde er som regel en god indikator for, om man kan stole på en forhandler.

Der vil selvfølgelig altid være enkelte uheldige historier slev hos de bedste, ligesom man også vil finde det hos danske forhandlere. Man skal huske, at de dårlige oplevelser ofte får mest opmærksomhed.

En side som for eksempel CreationWatches.com, har en gennemsnitsscore på 9.6 ud af 10 på Trust Pilot efter mere end 600 anmeldelser. I sådanne tilfælde er jeg ikke nervøs ved at handle overhovedet, selvom der kan være enkelte dårlige historier. Til sammenligning har en dansk webshop som Trendhim, der også sælger billige ure, i skrivende stund 9,7 på trustpilot, så det er en rigtig fin score.

Vær opmærksom på moms, told og importgebyr

Moms og told er ikke det mest spænende emne i verden, så jeg skal gøre det kort og enkelt. Når du køber ure uden for EU, kan du risikere at skulle betale told, moms og importgebyr. Det betyder selvsagt meget for om det kan svare sig. Her er en enkel opstilling af reglerne, så du hurtigt kan vurdere, hvorvidt det kan betale sig.

 • Er prisen for din vare under 80 kroner, eksklusiv fragt, skal du hverken betale told, moms eller importgebyr.
 • Er prisen mellem 80 og 1.150 kroner skal du betale moms og importgebyr.
 • Er prisen over 1150 kroner skal du betale moms, told og importgebyr.

Moms: 25% af varens værdi, portoen og tolden.
Told: 6% for ure.
Importgebyr: 160 kroner.

Jeg vil også anbefale siden www.toldpriser.dk/toldberegner, hvor man blot indtaster prisen på sin vare også beregner siden den endelige pris, inklusiv alt hvad man måtte skulle betale. Husk at vælge “ure” under varetype, da der er forskellige toldsatser alt efter, hvilken type vare man køber.

CreationWatches – mine erfaringer

CreationWatches.com er et af de steder, der rigtig ofte spørges til blandt urnørder. Det skyldes, at de har virkelig gode priser på blandt andet Seiko ure, som jeg også har købt hos dem engang. Det hele forløb smertefrit og min pakke ankom som aftalt og med det bestilte indhold. Efter bestilling fik jeg samme dag besked om, at min pakke var afsendt. Pakken ankom 10 dage senere, hvilket passede med den tidsramme, der var opgivet forhånd.

Skærmbillede 2015-02-01 kl. 03.00.20

Mit Seiko virkede perfekt og var naturligvis ægte. Jeg valgte at handle med CreationWatches, da de har nogle af de bedste priser som jeg kunne finde på nettet og rigtig gode anbefalinger fra Trust Pilot og urfora.

Der er dog også enkelte uheldige historier om CreationWatches. Som køber skal man forberede sig på, at hvis ens ur er i stykker, er det ikke sikkert at forhandlere som CreationWatches yder den bedste kundeservice. 99 ud af 100 gange er der formentlig ingen problemer, men modtager man en mandags model, kan man komme i klemme. Det er der ihvertfald beretninger, der tyder på. Om man vil tage chancen og spare pengene, må så være op til den enkelte at vurdere.

Det man skal være opmærksom på ved CreationWatches, er at de er et Amerikansk firma, så man kan risikere at skulle betale told, moms og importgebyr jf. de tidligere beskrevne regeler. Det er mit indtryk, at det er mere reglen end undtagelsen, at den type forsendelser bliver snuppet i tolden, så regn det med i prisen og tag det som en bonus, hvis du slipper.

CreationWatches havde angivet værdien på min pakke til 10 dollars, altså under grænsen for hvad man skal betale for at importere, men det trick kender PostDanmark vidst efterhånden, så jeg skulle alligvel betale. Med CreationWatches priser kan det dog ofte sagtens svare sig, at handle hos dem versus en dansk forhandler.

Amazon – mine oplevelser med Amazon

Amazon logoAmazon.co.uk er en side jeg har handlet på en del gange. Amazon.co.uk har den fordel, at forhandlerne er fra England, hvilket betyder at man ikke skal bekymre sig om told og moms. Derudover kommer pakkerne en del hurtigere frem, end hvis man bestiller fra for eksempel Amerika.

På Amazon er der to steder at handle – man kan købe direkte fra Amazon, eller man kan købe via deres “Market Place”, hvor man handler med private firmaer, der benytter Amazons hjemmeside som webshop. I forhold til både pris og udvalg er markedspladsen klart at foretrække. Når man handler på markedspladsen, er det som sagt private firmaer man handler med, men betalingen foregår gennem Amazon, så den private annoncør får aldrig ens kreditkort informationer, hvilket eliminerer risikoen for misbrug.

Derudover skal annoncører på Amazons markedsplads leve op til en række krav om service og leveringstid. Det bedste er dog, at man er stadig er dækket af Amazons A til Z garanti. Det betyder, at selvom man handler med private firmaer, dækker Amazon køb på op til 25.000 danske kroner, hvis der opstår problemer. “Problemer” inkluderer, at man ikke modtager sin vare, varen er defekt og sælger vil ikke tage varen tilbage, eller man har returneret varen og ikke fået sine penge tilbage. Dermed er Amazon et meget sikkert sted at handle.

Priserne på Amazon er ofte lidt dyrere end på CreationWatches, men Amazons A til Z garanti og det at man ikke skal bekymre sig om told og moms, gør at jeg ofte anbefaler Amazon. Det er også det sted jeg oftest selv handler. Udover ure har de også et kæmpe udvalg i tilbehør og værktøj til ure.

Skærmbillede 2015-02-01 kl. 02.58.11

Et sidste plus er Amazons feedback system, der lader køberne skrive anmeldelser af produktet og deres oplevelse med sælgeren. Det er ligesom en indbygget Trust Pilot og giver et super hurtigt indtryk af om, sælger er en man har lyst til at handle med.

At handle på eBay

eBay.co.uk minder på mange måder om Amazons markedsplads, da det ofte er private firmaer man handler med. eBay har ligesom Amazon også en garanti ordning, der sikrer dine penge ved eventuelle problemer. Denne gælder dog kun, hvis man handler igennem PayPal, hvilket man skal være opmærksom på.

Personligt har jeg udelukkende købt tilbehør og værktøj til ure gennem eBay, hvilket altid er forløbet smertefrit. Det er mit indtryk, at eBay tilbyder de bedste priser på den slags meget billige varer. Jeg købte for eksempel en kasse springbars via eBay til 35 kroner inklusiv fragt. På amazon var den bedste pris omkring 100 kroner, mens de kostede over 200 kroner herhjemme. Den type vare bliver produceret i østen og der er altid en enorm mængde sælgere med den præcis samme vare til meget forskellige priser. Derfor kan man spare mange penge ved at se sig godt for.

Man skal også sørge for at undersøge, hvor varen sendes fra, så man undgår overraskelser med told og moms. Ligesom med Amazon findes der en eBay.co.uk og en .com, hvor det selvfølgelig bedst kan betale sig at benytte den engelske udgave i forhold til told og moms. Dog kan man nogle gange finde virkeligt gode priser på eBay.com, så det kan svare sig at sammenligne lidt, inden man handler.

Det bedste ved eBay er deres feedback system, der gør det nemt at sortere blandt de mange sælgere. Dog er det mit indtryk, at der på eBay er lidt flere brodne kar end på Amazon. Jeg har ikke noget håndfast at bygge dette på, men det lader til at være nemmere at snyde på eBay.

eBay feedback
Et eksempel på en troværdig sælger på eBay. 372 handler og 100 % positive tilbage meldinger.

Det man skal se efter er sælgerens feedback, den skal helst være på 100 procent og så er det vigtigt at holde øje med, hvor mange salg feedbacken er baseret på. En fremgangsmåde blandt svindlere på eBay har nemlig været at oprette nye profiler hver gang de havde svindlet, for derefter at opbygge deres feedback med et par små salg og derefter svindle igen.

Derfor er det en god ide, kun at handle med sælgere, der har mange hundrede handler bag sig og stadig har en god feedback. Dem er der massere af, så der er ikke noget at være nervøs for, så længe man gør sit hjemmearbejde.

Afrunding – Er det besparelsen værd?

Der er ingen tvivl om, at der er penge at spare ved at handle ure i udlandet – især hvis man handler med forhandlere som for eksempel CreationWatches. Det man skal gøre op med sig selv er så, om man synes besparelsen står mål med risikoen. Personligt har jeg haft stor glæde af at handle i udlandet, men det kræver lidt mere research for at udgå dårlige oplevelser. Her håber jeg min artikel kan være til hjælp.

Min anbefaling er at handle ure ved Amazon.co.uk, hvis man vil spare lidt penge på at handle i udlandet, men stadig have den samme sikkerhed som man ville herhjemme. Priserne er fine og servicen er også rigtig god, da Amazon stiller visse krav til deres annoncører. Desuden er deres A til Z garanti meget betryggende og det er nemt at vurdere de forskellige sælgere via deres feedback system.

Hvad er din mening om at handle i udlandet? Del gerne dine egne oplevelser med at købe ure i udlandet i kommentarfeltet nedenunder. Personlige erfaringer er den bedste måde at sikre sig på.

Hej, mit navn er Morten! Jeg har startet uretiltiden.dk for at få afløb for min interesse for mekaniske ure, der har varet i mange år efterhånden. Det er fedt at kunne dele min interesse og erfaringer med andre ligesindede, og forhåbentlig få nye interesserede med på vognen.

7 Kommentarer

 1. Hej Morten,

  God site med mange rigtig god info.
  Men spørgsmålet er om du er opdateret mht. moms og importskat, når man køber fra England, uanset direkte eller gennem Ebay, Amazon etc. – nu da England er ude af EU?

  Vh
  Jan

 2. Jeg har købt et nyt Citizen ur i Tyskland. Citizen yder World wide garanti, så du kan gå ind i enhver autoriseret forhandler og få dit ur lavet på garantien..

 3. Hej Morten

  Har du nogensinde købt et ur i en fysisk butik i udlandet, og er der her noget at spare?

  Jeg har personligt været i mange officielle omega forretninger, både herhjemme og i udlandet. Min personlige konstatering er nok ved at være, at retail-price næsten er identisk overalt (har brugt Speedmaster Professionel som sammenligningsgrundlag).

  Mvh Peter

  1. Hej Peter

   Jeg har ikke selv handlet ur i en fysisk butik i udlandet, kun handlet over nettet. Det er også mit indtryk, at priserne er meget ens og at det ikke rigtigt kan svare sig. Der er måske nogle få procent at hente, men det er vidst det, især hvis man handler inden for Europa. Handler man uden for EU kan man spare lidt mere, men besparelsen forsvinder så, når der skal betales dansk told og moms ved indførelse i Danmark. Så alt i alt får man nok en bedre oplevelse ved at handle lokalt.

   Vh,
   Morten.

 4. Hej Morten,

  Tak for informativ artikel – kender du til “skywatches.com.sg”?
  Overvejer lidt dem, men vil gerne vide om de er troværdige.

  1. Hej Martin

   Tak for din kommentar.

   Jeg har ikke selv handlet ved skywatches og kender kun til erfaringer med dem fra forskellige forums. Jeg har ikke hørt om nogen, der enten ikke har modtaget deres ur eller modtaget en kopi, så på den måde er de troværdige.

   Dog skulle deres service ved problemer med uret være mindre god, ligesom hos de andre butikker med meget lave priser. Det er en vurdering om prisen er god nok til, at man vil tage chancen. Du kan læse om erfaringer fra folk, der har handlet med dem her.

   Vh,
   Morten Egholt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.