3 Kommentarer

5 podcasts om ure du skal lytte til

Hodinkee radio podcast

Podcasts er de seneste år blevet meget populære. Specielt de mere nicheprægede podcasts får flere og flere lyttere. Fænomenet er selvfølgelig også nået til ur-verdenen, hvor der efterhånden er et stort udvalg af lytteværdige podcasts. I denne artikel har jeg samlet mine fem favoritpodcasts om ure.

Watch Me-podcast

Watch me podcastWatch me er en podcast startet af skuespiller og komiker Brian Lykke, der har komikeren Jesper Juhl med som medvært. Podcasten gæstes blandt andet af andre komikere, men også interessante samlere, ur-nørder og eksperter kigger forbi til en snak.

Brian og Jesper gør det rigtig godt som værter og sørger for en munter stemning. Tilgangen er meget nede på jorden og emnet formidles så alle kan være med. Der er indtil videre udkommet 14 afsnit, der alle varmt kan anbefales. Lyt til Watch me på iTunes her.

Hodinkee Radio

Hodinkee radio podcastHodinkee Radio er svær at komme udenom, når man taler podcasts om ure. Værten er redaktør på Hodinkee, Stephen Pulvirent. Gæsterne er både kendte og mindre kendte, der dog alle har det til fælles, at de er passionerede omkring ure.

Der tales i de foreløbigt 55 afsnit om meget andet end ure, da gæsterne ofte har en interessant historie. Dette er med til at gøre podcasten lidt anderledes end andre ur-podcasts, hvilket kun er forfriskende. Samtalen falder dog altid på ure til sidst, så der er noget for alle. Lyt til Hodinkee Radio her.

The Art of Craft

The art of craft podcast om ureThe Art of Craft er en podcast med værten Christian Lass. Christian Lass er en dansk urmager, der blandt andet har arbejdet som restorator på Patek Phillipe-museet i Geneve. Udover at restaurere ure, holder han i dag også foredrag og kurser om urmageri. Hans foredrag kan som sidebemærkning varmt anbefales.

Podcasten handler om de finere håndværksmæssige aspekter af urmageri og er lidt mere nørdet end de andre, men det er dog super interessant at høre om urmageri fra en af de allerdygtigste urmagere. Christian inviterer også kollegaer fra branchen med i studiet. Der er indtil videre fire afsnit som kan høres her.

8 past 10 – Watch Talks

Podcast om ure8 past 10 – Watch Talks er Danmarks urtosse nummer 1, Kristian Haagens podcast. Kristian har startet podcasten sammen med Nick Meijer, som han driver marketing virksomheden 8 past 10 med. Podcasten er stadig ny, men de fire første afsnit lover rigtig godt.

Afsnittene er relativt korte, da de varer omkring 20 minutter. De handler alle om et afgrænset emne, som de to værter diskuterer. Der kommer mange interessante historier og pointer på bordet. Podcasten kan høres her.

The Grey Nato

The grey nato ur podcastThe Grey Nato beværtes af James Stacey og Jason Heaton, der begge skriver for Hodinkee og andre ur-publikationer. Podcasten handler udover ure om både biler, dykning, friluftsliv og relateret grej.

Podcasten adskiller sig ved at fokusere mere på tool watches og friluftsliv, så hvis dine hobbyer er ure og udendørsaktiviteter, er dette podcasten for dig. Kemien mellem de to værter er rigtig god og deres fokus gør den til én af mine personlige favoritter. Du kan lytte til The Grey Nato her.

De bedste podcasts om ure

Det var mine fem bud på de bedste urpodcasts. Hvilke podcasts om ure lytter du til? Del meget gerne dine favoritter i kommentarfeltet nedenfor, så vi alle kan få mere at lytte til.

 

Bedømmelse
Dato
Produkt
Podcasts om ure
Bedømmelse
51star1star1star1star1star
Product Name
Podcasts om ure
Hej, mit navn er Morten! Jeg har startet uretiltiden.dk for at få afløb for min interesse for mekaniske ure, der har varet i mange år efterhånden. Det er fedt at kunne dele min interesse og erfaringer med andre ligesindede, og forhåbentlig få nye interesserede med på vognen.

3 Kommentarer

  1. Hej Morten
    Jeg kan varmt anbefale podcasten “Keeping time – with Oster watches”. Dybdegående og meget interessante interviews med samlere, uafhængige urmagere og andre personer tilknyttet urindustrien.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.