3 Kommentarer

Fem billige kvalitets ure

Seven Friday

Der findes mange urmærker der leverer gode ure med mekaniske værker til en pris, hvor de fleste kan være med. Det kan som nybegynder være svært at skelne de ringe fra de gode mærker, derfor har jeg lavet denne guide med fem best buys i budgetklassen. Jeg vil fremhæve et enkelt ur fra hvert mærke som eksempel, men mærkerne er kun med på listen, hvis jeg mener at hele deres kollektion holder kvaliteten, så du kan undersøge urmærkerne nærmere, og finde præcis det ur, der tiltaler dig. Der er naturligvis ikke tale om en komplet liste, men blot et lille udpluk af de mange producenter, der laver ure i budgetklassen. Jeg har valgt de fem urmærker ud fra en ide om, at der skal være noget for enhver smag. Således er der både dykkerure, piloture, dressure og et der falder lidt uden for kategori. Jeg har fastsat prisrammen til mellem 5 og 15.000,-. Lad os komme i gang!

Dress-uret

Baume et Mercier Classima ref. 10097
Baume et Mercier Classima ref. 10097. Elegant og klassisk ur.

Nogle vil hævde, at man ikke er klædt ordentligt på uden det rette ur. Her på uretiltiden.dk er jeg tilbøjelig til at give dem ret. Dress-ure er ure der passer til anledninger, hvor man som navnet antyder er mødt op i det stive puds. De går godt til et jakkesæt og fuldender et klassisk look. Jeg har valgt at fremhæve ure fra schweiziske Baume et Mercier i denne kategori. Jeg har valgt modellen Classima ref. 10097, der med sin sorte læderrem og romertal på skiven er så klassisk som det næsten kan blive. Uret kommer med automatisk værk med dato funktionalitet. Uret måler 42 mm i diameter og er udført i stål med ridsefrit safirglas. Prisen er omtrent 14.000,-. Classima ref. 10097 er et ur med de mest nødvendige funktioner og intet andet. Prisen er ganske rimelig for den flotte finish og funktionerne. Den relativt brede diameter bringer det klassiske design up to date, så uret også kan benyttes til en mere afslappet påklædning. Læs mere her.

Dykkeruret

To flotte helson modeller. Helson Shark Diver til venstre og Helson Stingray 47 til højre.
To flotte helson modeller. Helson Shark Diver til venstre og Helson Stingray 47 til højre. Bemærk den flotte patinering på Stingray. Billede venligst udlånt af Claus Tukjær.

I denne kategori finder vi dykkeruret. Dykkeruret er den mest populære og udbredte urtype. Du vil se uendeligt mange dykkerure om håndleddene på de danske mænd, og der findes cirka lige så mange producenter af dykkerure, så udvalget er enormt. Dykkeruret har opnået dets succes på grund af dets robusthed og universalitet, du kan bære et dykkerur på bunden af havet og til fest i det stiveste puds. Netop derfor er dykkeruret et fremragende valg som det første ur. I denne kategori har jeg valgt at fremhæve mærket Helson. Helson er et forholdsvist nyt mærke på markedet og har produktion i Hong Kong. De kommer med ETA eller Miyota værker, så kvaliteten er ganske fin. Jeg har valgt at fokusere på deres model Shark Diver 45. Shark Diver serien kommer både i 40, 42 og 45 mm, så der er lidt for enhver smag. De kommer i mange forskellige farver og materialer. Især deres bronze ure synes jeg er utrolig fede, de får endvidere en rigtig fin patina over tid. Man kan også vælge titanium, der er næsten ridsefrit. Urene fås naturligvis også i stål for dem, der foretrækker det.
Helson ure koster fra 3 til 6.000,- så man får meget for pengene, dog skal man være obs på, at de bliver sendt fra et ikke-eu land, så ens pakke kan risikere at blive fanget i tolden. Skulle dette ske skal man betale dansk told og moms, så det skal man have med i beregningerne. Selv med dansk told og moms er det dog stadigvæk en utrolig lav pris for den kvalitet Helson leverer. Helsons udvalg kan ses her.

Kronografen

Oris PR TT3
Inspirationen fra moterløbsverdenen fornægter sig ikke på det sporty Oris.

Ingen liste uden en kronograf. Kronografer er basalt set ure med indbygget stopursfunktion. De er ofte designet med inspiration fra racerløbsverdenen, et berømt eksempel herpå er Tag Heuers Monaco ur. Det er dog ikke Tag Heuer jeg vil fremhæve i dag, jeg har i stedet valgt mærket Oris, der er en velrenommeret schweizisk producent. De laver udelukkende mekaniske ure. De har mange forskellige urtyper på programmet, så der er noget for enhver smag i deres sortiment. Derudover er de meget rimeligt prissat. Jeg har valgt at kaste et blik på deres Oris Motor Sport TT3 Chronograph, der som navnet indikerer er en kronograf med rødder i motorsporten. Det fremgår da også tydeligt, når man kaster et blik på uret. Urskiven består af sort carbon ligesom det der benyttes i fremstillingen af racerbiler. Oris har også indgået et sponsorat af BMW´s Formula One racer team, så dette er uret for den motorsports interesserede. Uret kommer med et ETA værk, safirglas og er vandtæt ned til 100 meter. Værket kan beskues gennem glasbagkassen. Prisen ligger på omkring 15.000,- Læs mere her.

Piloturet

Klassisk Pilotur fra Stowa.
Klassisk Pilotur fra Stowa.

Piloture er designet med høj læsbarhed for øje. Deres rene og enkle skive tiltrækker mange fans af denne type. Desuden har de ofte en bred diameter, hvilket er meget moderne for tiden. I denne kategori har jeg valgt at se nærmere på tyske Stowa, der levere prisbillige ure med ETA-værker. Jeg vil fremhæve deres Flieger model i denne artikel. Uret er et klassisk pilotur med alt hvad det indebærer. Jeg foretrækker den mest simple model uden logo og dato, da den rene skive klæder uret bedst i mine øjne. Du bør dog tjekke deres hjemmeside ud og finde netop den model du foretrækker. Stowa giver nemlig mange muligheder for at tilpasse uret til ens specifikke smag. Du kan vælge mellem et utal af forskellige remme, om du ønsker dato eller ej, om du ønsker Stowa logo og som noget specielt kan du få indgraveret rotoren efter eget ønske. Du kan for eksempel vælge af få indgraveret dit navn og fødselsdato eller lignende, så ingen er i tvivl om hvem uret tilhører. Indgraveringen kan så nydes gennem glasbagkassen. Du kan også få en indgravering på siden af urkassen. Selve uret med standard rem koster 710 euro eller omkring 5000,- danske kroner, dertil kan du så vælge forskellige remme til mellem 20 og 100 euro afhængig af kvalitet samt forskellige spænder til mellem 20 og 35 euro. Så der er rig mulighed for at få det lige præcis som du ønsker. De mange muligheder for at customize medfører dog desværre lidt lange leveringstider, så det skal man have med i overvejelserne. Læs mere her.

Den skæve

Seven Friday
Seven Friday urene besidder sin helt egen æstetik.

Denne kategori er til det anderledes ur, der skiller sig ud fra mængden, og som du er sikker på ikke at støde på hver dag. Jeg har valgt Seven Friday til at repræsentere denne kategori. Seven Friday er et nyt mærke på markedet, og de har opnået megen presseomtale på grund af deres innovative og særprægede design. Designet henter inspiration i det industrielle miljø, og kan vel bedst beskrives som råt med sans for den frække detalje. Jeg vil lade billederne tale for sig selv og i stedet blot nævne at urene fra Seven Friday kan erhverves for 5500,-. Der findes indtil videre ni forskellige modeller i Seven Fridays kollektion, der alle tager udgangspunkt i det samme firkantede udgangspunkt, men som på hver sin måde skiller sig ud. Urene drives af værker fra Miyota. Jeg har valgt at fremhæve Seven Friday P1 uret, men alle deres ure fortjener at blive set. Det kan du gøre her.

Kender du til andre fede mærker, der kan erhverves til en rimelig pris skal du være velkommen til at smide en kommentar i kommentarfeltdet neden under. Ligeledes er du velkommen, hvis du har spørgsmål eller andre kommentarere.

Hej, mit navn er Morten! Jeg har startet uretiltiden.dk for at få afløb for min interesse for mekaniske ure, der har varet i mange år efterhånden. Det er fedt at kunne dele min interesse og erfaringer med andre ligesindede, og forhåbentlig få nye interesserede med på vognen.

3 Kommentarer

 1. Hej

  Jeg vil gerne høre din mening om Georg Jensen “Jesper Bank” Ur. Er det en god ur valuta for penge.
  Vh Edo

 2. Hej dejligt du skriver med indsigt og interesse om ure. Har købt mit “livets ur ”
  kalder jeg det. Breitling super ocean
  Godt køb over net med sved på panden men gik godt. Nu gælder det til min hustru livets ur omega constelletion eller cartier tank hvor går vi hen i dag ? Hun fylder år rundt lige om lidt
  Med venlig hilsen Bjarke [email protected]

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.