Indtryk og billeder fra 3 Days of Watches

Ole Mathiesen 3 Days of Watches

Over de seneste dage løb arrangementet 3 Days of Watches af stablen. 3 Days of Watches er stablet på benene af forhandler og urmager Ole Mathiesen, der selv kalder arrangementet for en urfestival.

På festivalen havde de fremmødte rig mulighed for både at se og prøve de udstillede ure. Der var udstillet ure fra IWC, Jaeger LeCoultre, Piaget, Breguet, A. Lange & Söhne, Patek Philippe og Greubel Forsey.

Hvert mærke havde deres egen stand, hvor man kunne se nærmere på urene og få en snak om ure med repræsentanter fra mærket og ansatte ved Ole Mathiesen. Ole Mathiesen have også deres egen stand, hvor man kunne møde deres urmagere og få testet om ens ur var magnetiseret eller servicetrængende. Derudover blev der serveret lækker mad og drikke af restaurant Babette.

Nedenfor har jeg samlet en masse billeder og mine indtryk fra arrangementet.

3 Days of watches
Et oversigts billede fra den flotte sal, hvor arrangementet blev holdt.

Urmagere v. Ole Mathiesen

Ole Mathiesen havde som nævnt en stand, hvor man kunne få en snak med deres urmagere. Her kunne man også få testet om ens ur trængte til service, var magnetiseret og få det tryktestet.

afmagnetisering af speedmaster
Her afmagnetiseres mit medbragte Omega Speedmaster.

Det viste sig, at mit Omega Speedmaster var meget magnetiseret, så det fik lige en tur på en demagnetiser. Fornemt.

To af urmagerne hos Ole Mathiesen.

Jaeger LeCoultre

Herefter besøgte jeg Jaeger LeCoultres stand. De havde hovedsageligt medbragt ure fra deres Memovox linje. Det var uden tvivl lækre ure, men personligt var jeg mere interesseret i deres klassiske Master serie, da jeg selv er på udkig efter et dressur.

Ure fra Jaeger LeCoultres Master-serie.
JaegerLeCoultre Master Ultra Thin Moon
JaegerLeCoultre Master Ultra Thin Moon.

Jeg prøvede den klassiske Ultra Thin Moon. Den sidder utrolig godt om håndledet på trods af diameteren på 39mm, som jeg synes er lige i overkanten til et dressur. Efter at have prøvet det, er det kommet på listen over kandidater til næste tilføjelse til samlingen.

Jaeger LeCoultre Geophysic Universal Time
Jaeger LeCoultre Geophysic Universal Time.
Jaeger LeCoultre Geophysic Universal Time.
Jaeger LeCoultre Geophysic Universal Time. Fantastisk skive.
JaegerLeCoultre memovox
Ure fra den nye Memovox serie.

Jaeger LeCoultre havde stillet an med en rigtig god stand med en blanding af klassiske og nye modeller. De skal have ros for at være en af de producenter, der havde medbragt flest ure. Har du lyst til at læse mere om mærket, har jeg skrevet en artikel om historien bag Jaeger LeCoultre.

Breguet

Breguet var også repræsenteret med en flot stand. De havde medbragt modeller fra flere forskellige serier og fortalte beredvilligt om mærkets historie.

Breguet
Et lidt mørkt wristshot af et af urene fra Breguets flotte tradition serie.
Breguet
Flere af de flotte tradition modeller.

Piaget

Piaget havde en af de mindre stande på urfestivallen, men havde medbragt en række af deres ultra klassiske og enkle designs.

Piaget
Min favorit fra Piaget standen, Altiplano Ultimate Automatic.

Med en tykkelse på kun 4,3 mm er det næste ikke til at tro, at der er tale om et automatisk ur, når man står med Piagets Altiplano Ultimate Automatic i hånden. Denne utrolige tykkelse er opnået ved at placere roteren langs urets indvendige krans, meget elegant løsning.

Piaget Polo ure
Ure fra Piagets Polo linje.

IWC

IWC var naturligvis også at finde på 3 Days of Watches. Jeg tilbagte ikke så meget tid på IWCs stand, da deres repræsentanter var optaget, de gange jeg var forbi. De havde medbragt et stort udvalg af deres modeller, men jeg savnede personligt lidt flere af deres piloture.

IWC
Det blev til et enkelt billede af de flotte IWC portugieser chronographer, her i en limited edition.

A. Lange & Söhne

A. Lange & Söhne havde efter min mening en af de mest interessante stande. Jeg tror de var den udstiller, der havde flest modeller med og de havde også medbragt ure fra toppen af deres sortiment. Derudover havde de en af deres ansatte til at sidde og gravere på dele, mens man kunne følge med på storskærm. Topkarakter for formidling.

A. Lange & Söhne Zeitwerk
A. Lange & Söhne Zeitwerk med den unikke Jumping numerals mekanisme.
A. Lange & Söhne
A. Lange & Söhne Zeitwerk.

A. Lange & Söhne havde medbragt deres efterhånden klassiske Zeitwerk model. Det var nok den, for mig, største oplevelse på dagen. Det er virkelig et unikt ur og et eksempel på nytænkning i en ellers konservativ branche.

A. Lange & Söhne stand
Hos standen med A. Lange & Söhne var en medarbejder i færd med at lave finish på dele, mens man kunne følge med i det minutiøse arbejde på storskærm.

A. Lange & Söhne havde gjort lidt ekstra ud af deres stand, hvor man kunne følge med i den detaljerede graveringsproces af delene på storskærm.

A. Lange & Söhne stand
Et udvalg af A. Lange & Söhnes øvrige modeller.
A. Lange & Söhne stand
Flere Zeitwerk modeller fra A. Lange & Söhne.

Patek Philippe

En anden stand jeg havde set frem til at besøge var Patek Philippe. Her var der dog desværre ingen repræsentanter fra mærket selv og udvalget var begrænset til, hvad Ole Mathiesen selv kunne stille med. Det var naturligvis en smule ærgerligt, men vist meget almindeligt, at Patek ikke deltager i denne salgs arrangementer. Standen var i stedet bemandet af ansatte hos Ole Mathiesen og der var alligevel en håndfuld rigtig fede ure.

Patek Philippe Nautilus modeller
Patek Philippe Nautilus modeller.
Patek Philippe 5170P
Urmageri af højeste klasse, Patek Philippe 5170P.
Patek Philippe 5170P
Et wristshot af Patek Philippe 5170P.

Sammen med A. Lange & Söhnes Zeitwerk var Pateks 5170P blandt de ure, jeg personligt var mest vild med. Den smukke blå skive kunne noget helt specielt og størrelsen sad lige i skabet for mig.

Greubel Forsey

Greubel Forsey var også mødt op med en stand, hvor man havde mulighed for at tale med den ene af grundlæggerne, Stephen Forsey på festivallens to første dage. Virkelig en fin gestus af mærket at gøre så meget ud af det. Greubel Forsey havde også medbragt festivallens mest unikke ure.

Greubel Forsey GMT Earth
Greubel Forsey GMT Earth.
Greubel Forsey GMT Earth
Greubel Forsey GMT Earth, det var svært ikke at fortabe sig i værkets detaljer.
Greubel Forsey GMT Earth
Greubel Forsey GMT Earth tager sig næsten bedre ud bagfra en forfra.

Greubel Forsey GMT Earth er et af de ure, der mere har at gøre med mekanisk ingeniørkunst end at lave praktisk anvendelige ure.

Uret har GMT funktion, visning af sekundær tidszone, roterende globe med universal tid og dag/nat indikator, visning af tid i 24 tidszoner samt sommer og vinter tid. Tilføj hertil Tourbillon og du har blandet for omkring 4,6 millioner kroner horologi af øverste skuffe.

Det er i sandhed utroligt, hvordan det kan lade sig gøre at fremstille mekaniske urværker af denne kaliber og funktionalitet. Greubel Forsey havde også medbragt en række andre, lidt mere tilgængelige, modeller.

Greubel Forsey Double Balancier
Greubel Forsey Double Balancier.
Greubel Forsey Double Balancier
Greubel Forsey Double Balancier med udsigt til det fantastiske værk.

På standen fik jeg fortalt, at Greubel Forsey Double Balancier benytter sig af to oscillatorer i forskellige positioner for derved at forbedre værkets præcision, da det mindsker risikoen for, at oscillatoren opererer i en såkaldt stabil position (horisontal eller vertikal), hvilket kan skade værkets nøjagtighed.

Greubel Forsey fremviste også deres Signature 1, som er deres entry-level model. Det betyder dog ikke, at der mangler noget som helst i forhold til finish og kvalitet. Uret viser kun tiden og er som sådan et af de mere tilgængelige ure. Nok et af de ure man faktisk ville turde at bære til daglig.

Greubel Forsey Signature 1 bagkasse
Greubel Forsey Signature 1 bagkasse.
Greubel Forsey Signature 1 bagkasse
Den flotte Greubel Forsey Signature 1. Mærkets entry-level model.

Opsummering

Ole Mathiesen har med 3 Days of Watches afholdt et virkelig fedt arrangement. Det er dejligt at se denne slags arrangementer på dansk grund. Stemningen var god og der var massere af nørderi om de udstillede ure. Urfestivallen var samtidig en mulighed for at få set og prøvet en masse unikke ure, som man normalt ikke lige kommer i nærheden af. Skulle Ole Mathiesen vælge at gentage succesen næste år, kan et besøg klart anbefales.

Ole Mathiesen 3 Days of Watches
Ole Mathiesen 3 Days of Watches.

Husk at ‘synes godt om’ Ure Til Tiden på Facebook, så får du besked hver gang, der kommer nye indlæg. Du finder facebooksiden her. Del også gerne siden med andre urtosser.

Hej, mit navn er Morten! Jeg har startet uretiltiden.dk for at få afløb for min interesse for mekaniske ure, der har varet i mange år efterhånden. Det er fedt at kunne dele min interesse og erfaringer med andre ligesindede, og forhåbentlig få nye interesserede med på vognen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.