Oris x Momotaro – Oris lancerer ur i samarbejde med jeansproducent

Oris x Momotaro

Oris er et brand, der er kendt for at gå egne veje. De har tidligere lanceret special editions i samarbejde med eksempelvis RedBar Group, Hodinkee og Movember for at nævne nogle få. Det nye Oris x Momotaro er ingen undtagelse.

Et japansk-schweizisk samarbejde

Oris x Momotaro er en special edition af mærkets populære Divers Sixty-Five model. Uret er som navnet antyder lavet i samarbejde med Momotaro, en japansk jeansproducent.

Oris x Momotaro
Oris x Momotaro – Samarbejdet med det japanske jeansmærke ses tydeligt.

Samarbejdet mellem en schweizisk urproducent og et japansk jeansmærke, kan virke som et umage ægteskab, men så snart man ser urets rem, forstår man idéen bag.

Remmen er udført i indigoblå denimmateriale og prydes af Momotaros karakteristiske hvide striber. Uret kommer ikke i en boks som man er vant til, men i stedet i en lille denimtaske. Der medfølger også en kortholder/pung i denim.

Oris x Momotaro tilbehør
Oris x Momotaro med tilbehør i lækkert denimmateriale.

Oris x Momotaro Divers Sixty-Five Special Edition

Selve uret adskiller sig fra de andre Divers Sixty-Five-modeller i kraft af dets grønne skive. I midten af skiven finder man en næsten mintgrønt farve, der efterhånden som man bevæger sig ud mod kransen, fader over i en mørkere grågrøn nuance. Jeg er normalt ikke til grønne urskiver, men jeg synes Oris har ramt en rigtig god kombination her.

Oris x Momotaro Uret har en diameter på de klassiske 40mm og består af stål samt bronze. Urets krans er udført i bronze, der matcher visere samt time -og minutmarkeringer. Den anvendte lumen matcher ligeledes urets varme toner.

Den gyldne bronzekrans spiller rigtig godt sammen med syningerne på den specielle denimrem og giver uret et udtryk, der adskiller sig fra de andre kendte Divers Sixty-Five-modeller.

Under overfladen tikker Oris’ caliber 733 – et automatisk værk med en gangreserve på 38 timer. Uret er ligesom de andre Divers Sixty-Five-modeller vandtæt til 100 meter. Det kan umiddelbart lyde af lidt for et dykkerur, men med en rem i denim, er der i højere grad tale om et moderigtigt hverdagsur.

Oris’ Divers Sixty-Five-model har altid været et hit hos mig. Det retro diver look, den høje kvalitet og tilgængelige pris, gør modellen meget attraktiv. Denne udgave er ingen undtagelse og jeg synes Oris er sluppet godt fra at give deres klassiske model et twist.

Oris x Momotaro wristshot
Oris x Momotaro tager sig også godt ud på håndledet.

Oris x Momotaro er allerede tilgængelig hos forhandlere, så hvis du har lyst til at se nærmere på uret, er det bare at høre din fortrukne urmager om de har modellen hjemme.

Pris og specifikationer

Mærke: Oris
Model: Oris x Momotaro Divers Sixty-Five Special Edition
Reference nummer: 733 7707 4337

Diameter: 40mm
Tykkelse: 13mm
Materiale: Stål med bronze krans
Skive: Grøn
Lume: Super-LumiNova
Vandtæthed: 100 meter
Rem: Indigo Momotaro denim med to hvide striber

Caliber: Oris 733, automatisk
Funktioner: Timer, minutter og sekunder
Gang reserve: 38 timer
Frekvens: 4 Hz (28,800 vph)

Den vejledende pris er 15.300,- inklusiv det medfølgende rejseetui. Læs mere om Oris og Momotaro-modellen her.

Husk at følge Ure Til Tiden på Facebook og Instagram, så får du besked hver gang, der kommer nye indlæg. Du finder facebook-siden her og Instagram-siden her.

Hej, mit navn er Morten! Jeg har startet uretiltiden.dk for at få afløb for min interesse for mekaniske ure, der har varet i mange år efterhånden. Det er fedt at kunne dele min interesse og erfaringer med andre ligesindede, og forhåbentlig få nye interesserede med på vognen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.