3 dress-ure under 6000 kroner

Tissot heritage visodate dress watch

Når du skal være fint klædt på, skal uret matche resten af dit outfit. Derfor har jeg skrevet denne artikel med tre lækre dress-ure, der er til at komme i nærheden af prismæssigt, uden at gå på kompromis med stil eller kvalitet.

Personligt er det ikke ofte jeg har brug for et dress-ur. Derfor vil jeg gerne undgå at smide alt for mange penge efter det. Hvis du ligesom jeg ikke har brug for et dress-ur til hverdag, har du det nok på samme måde. Derfor har jeg valgt tre ure i forskellige prisklasser, men alle under 6000 kroner.

Det er dog også mange penge for et ur, der måske kun skal bruges et par gange om året. Derfor har jeg valgt urene ud fra, at de også skal kunnes bruges til daglig. De vil alle gå godt sammen med et afslappet hverdagslook med eksempelvis skjorte og jeans.

Et dress-ur skal være klassisk og enkelt i designet. Det skal ikke tiltrække sig for meget opmærksomhed, men bare fuldende dit look. Hvis du vil gå ‘all in’, skal du sørge for at remmen matcher dit bælte og sko.

Orient Bambino dress-ur

Orient Bambino dress watchDet første ur vi skal se på er Orient Bambino. Det skiller sig ud ved det buede glas, der giver uret et fedt vintage look. Det klæder uret rigtig godt og man kan tydeligt se, at Orient har hentet inspiration i deres gamle kataloger.

Uret er automatisk og har dato-funktion. Nogle vil nok mene, at dato-funktionen ikke hører hjemme på et dress-ur, men i dette tilfælde synes jeg, at Orient er sluppet godt fra det. Dato-funktionen gør uret mere anvendeligt i dagligdagen ligesom urets moderne diameter på 40,5 mm, gør det mere alsidigt.

Alt i alt et super elegant dress-ur, der vil appellere til mange med det enkle design og vintage look. Uret koster omkring 1300 kroner.

Tissot Heritage Visodate

Tissot heritage visodate dress watchTissot Visodate har de fleste nok set før. Det er et populært ur, der gør mange ting rigtigt. Det er først og fremmest et flot dress-ur til en god pris. Med i prisen får man også den historie og anerkendelse som Tissot navnet er kendt for. Kvaliteten er i top som vi kender det fra Tissot.

Værket er et ETA-2836-2, så der er heller ikke noget at pege fingre af der. Tissot Visodate er et utroligt velafbalanceret ur efter min mening. Det kan sagtens bruges som dress-ur, men dag/dato funktionen gør det velegnet til hverdagsur også.

Jeg havde foretrukket, at Tissot havde nøjes med dato-funktionen, men siden dag/dato vinduet er hvidt, bevares det elegante udtryk ganske fint.

Tissot Visodate kan købes hos  for 4000 inklusiv fragt. Det er efter min mening en fin pris for et super lækkert ur fra en respekteret producent. Uret kan købes her.

Junghans Max Bill

Bauhaus ur design

Junghans er ikke så kendt i Danmark, hvilket er en skam. De laver utroligt flotte og enkle ure i et klassisk design. Dette ur er designet af Max Bill, der har tegnet mange ure for Junghans.

Designet er et klart eksempel på Bauhaus æstetikken som du kan læse mere om i artiklen ‘Bauhaus Design og ure’, hvor jeg omtaler det samme ur. Uret gør sig rigtig godt som dressur på grund af det klassiske og helt rene look.

Størrelsen på 38 mm er lige i skabet for et dressur og de enkle linjer gør, at uret kan matches med din påklædning uden problemer. Værket er et automatisk ETA og man får således meget ur for pengene. Uret koster 6100 inklusiv fragt fra Amazon og kan købes her.

Det var tre bud på dress-ure i forskellige prisklasser. Jeg håber du har fået lidt inspiration til dit valg af dress-ur. Husk gerne at dele artiklen med andre urtosser, der kunne få glæde af den. Kommenter også gerne nedenunder med dit bud på det bedste dress-ur i den lavere prisklasse.

Hej, mit navn er Morten! Jeg har startet uretiltiden.dk for at få afløb for min interesse for mekaniske ure, der har varet i mange år efterhånden. Det er fedt at kunne dele min interesse og erfaringer med andre ligesindede, og forhåbentlig få nye interesserede med på vognen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.