2 Kommentarer

Anmeldelse: Borgvardt 1945 Automatic

Borgvardt 1945 automatic

Borgvardt er et nyt dansk urmærke, der blev grundlagt i 2015. Firmaet har base i Esbjerg, hvorfra deres ure bliver designet. I denne anmeldelse har jeg et ur fra deres kollektion ved navn “1945” til test.

Borgvardt 1945 automatic som uret kaldes kommer i en række versioner med forskellige skiver og materialer. Det anmeldte eksemplar er med hvid skive og kasse af stål. Den mest klassiske model efter min mening.

Borgvardt 1945 automatic
Borgvardt 1945 Automatic.

De ydre linjer på Borgvardt 1945 Automatic

Designet et Borgvardt overordnet sluppet rigtig godt fra. Når man ser nærmere på uret, og i særdeleshed skiven, bemærker man et par specielle valg, der får uret til at skille sig ud fra mængden.

I øjeblikket er der mange ure, der markedsføres som “Danish design”, men de ligner efter min mening mest bare kopier af det i forvejen kedelige Daniel Wellington. Så ros til Borgvardt for at gå en anden vej.

Uret har tre visere, datofunktion og noget lidt specielt, nemlig en am/pm indikator. Indikatoren sidder ud for kl. 09 på skiven og ligner ved første øjekast en subdial med sekundviser, men ved nærmere eftersyn opdager man den specielle funktion.

Borgvardt 1945 automatic
Klassiske former på urkassen.

Jeg synes det er et usædvanligt valg at placere en am/pm indikator på et dressur, der jo egentlig skulle være så enkelt og elegant som muligt.

Det er ikke en funktion man ser ofte. De ældre Rolex Explorer II modeller havde samme funktion, så hule-udforskere kunne kende forskel på dag og nat i huler uden lys. Dette er næppe et behov, man har med et dressur.

Heldigvis har Borgvardt formået at integrere funktionen i designet, så den ikke forstyrrer helhedsindtrykket. Det ligner som sagt en lille sekundviser, hvilket passer fint til uret. En kuriøs detalje.

Borgvardt 1945 automatic
Borgvardt 1945 Automatic har enkel og harmonisk skive.

Derudover er designet meget harmonisk. Dato-vinduet er flot integreret og man lægger kun mærke til det, når man bruger det – noget mange urmærker kan lære noget af.

Langs urets kant er der markeringer hvert femte minut og en indre ring der angiver minuttallet for hver markering.

Med den indre ring, am/pm indikatoren, dato og Borgvardts markante logo sker der mange ting på skiven, men på en eller anden måde fungerer det. Skiven er hverken rodet eller klemt, hvilket jeg synes er godt klaret. Min eneste anke er logoet, der efter min mening godt kunne forenkles.

Over skiven sidder et safirglas. Glasset lader til at have en såkaldt ar-coating, der mindsker refleksioner og får glasset til at “forsvinde”. Denne effekt er med til at give urets front en god dybde.

Urets kasse præges af bløde former og hornene følger håndledets form, hvilket gør uret behageligt at bære.

Borgvardt 1945 automatic
Borgvardt 1945 Automatic på håndledet.

Uret måler 41mm i diameter, hvilket er til den store side for et dressur. Hornene er dog forholdsvis korte, hvilket gør at uret ikke synes så stort, som det faktisk er. Størrelse er en smagssag, men personligt kunne jeg godt ønske mig, at uret havde været nogle få mm mindre.

Værk, præcision og tilbehør

Vender man uret om, vil man opdage, at uret har et automatisk urværk der kan beundres gennem en glasbagkasse. Selvom ure anvender kinesiske værker uden dekoration, synes jeg stadig det er fascinerende at se dem i aktion.

Borgvardt 1945 automatic
Værket i 1945 Automatic kan nyes gennem glasbagkassen.

Dette gælder også for Borgvardt 1945 Automatic, der anvender et Miyota 8217 værk. Urværket giver omkring 40 timers gangreserve og jeg oplevede ingen problemer med værket i testperioden. Præcisionen lå på omkring + 20 sekunder om dagen, som er forventeligt for sådan et værk.

Uret kommer i en fin træboks. Boksen er faktisk i rigtig god kvalitet, hvilket sjældent ses i denne prisklasse, hvor man oftest må nøjes med en urkasse i pap. Et lækkert touch fra Borgvardt.

Uret kommer på en sort læderrem. Remmen er ikke den blødeste jeg har prøvet, men efter at have “gået den til” en rum tid, er den blevet mere behagelig. Tilgengæld klæder den uret godt.

Borgvardt 1945 automatic
Borgvardt 1945 Automatic gør det godt på wristshots.

Overordnet set har Borgvardt lavet et lækkert dressur, hvis klassiske stil vil falde i manges smag. Kvaliteten er rigtig fin til prisen og ønsker man et klassisk herreur med et mekanisk værk, er 1945 automatic fra Borgvardt et godt bud.

Uret koster 2699,- og kan købes på Borgvardts hjemmeside.

Husk at følge Ure Til Tiden på Facebook og Instagram, så får du besked hver gang, der kommer nye indlæg. Du finder facebook-siden her og Instagram-siden her.

Bedømmelse
Dato
Produkt
Borgvardt 1945 Automatic
Bedømmelse
51star1star1star1star1star
Product Name
Borgvardt 1945 Automatic
Hej, mit navn er Morten! Jeg har startet uretiltiden.dk for at få afløb for min interesse for mekaniske ure, der har varet i mange år efterhånden. Det er fedt at kunne dele min interesse og erfaringer med andre ligesindede, og forhåbentlig få nye interesserede med på vognen.

2 Kommentarer

  1. Hej Lennart

   Jeg er glad for at høre, at I kunne se jer selv i anmeldelsen 🙂

   Vh,
   Morten / Uretiltiden.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.