1 Kommentar

Anmeldelse: Urkasse i carbon fiber look

Urkasse

Det er igen blevet tid til en anmeldelse her på uretiltiden.dk. Denne gang skal vi se på en løsning til opbevaring af ure. Luxbox.dk har været så venlige at stille en urkasse fra deres sortiment til rådighed for en anmeldelse, så den vil jeg se nærmere på i denne anmeldelse.

Urkassen vi skal se nærmere på kommer i “carbon fiber” look, og skiller sig dermed ud fra mængden af urkasser i mere traditionelle og mørke træsorter. Personligt synes jeg, at det er rart med et moderne alternativ til de klassiske træsorter. Urkassen kan også fås i kirsebær og ibenholt, så hvis man er mere til det klassiske look, er det også en mulighed. Kasserne er alle lavet af mdf, så det er kun det ydre, der adskiller dem. Urkassen ankom forsvarligt pakket ind fra Luxbox.dk og efter udpakningen tog den sig således ud.

Urkasse

Her er et skud af den åbne kasse. Konvolutten indeholdt to nøgler til kassen samt en pudseklud. Det lille læder-etui er til opbevaring af nøglerne. Den ene nøgle var påbundet en dusk som det ses på billedet. Jeg foretrækker den uden, men det kan man jo gøre som man har lyst.

Urkasse

Kassen har plads til 10 ure, så den vil fint kunne dække de flestes behov. Kassen er naturligvis udstyret med puder til urene, puderne er i grå velour og har en fin størrelse. Puderne måler 45 mm i breden og hver bås er omtrent 60 mm, så der er også plads til Panerai modellerne og hvad man ellers måtte have af store ure 😉

urkasse

Kvalitetsindtrykket af kassen er generelt ganske glimrende. Den føles solid og er lækkert udført. Der er ingen skæve samlinger eller lignende der generer. Lakeringen med carbon fiber looket er også flot lavet, så intet at udsætte der heller. Glasset i låget er i ægte glas og ikke hårdt plastik som man ser på nogle urkasser. Skal man sætte en finger på noget, skulle det være låsen. Den fungerer udmærket, men den virker en anelse “lallet” og lever ikke helt op til det overordnede indtryk af kassens kvalitet. Låsen er dog en rar ting, hvis man har pilfingre i huset.

Urkasse

Urkassens ydre er selvfølgelig en smagssag. Personligt kan jeg godt lide carbon looket. Man kunne frygte, at det kunne komme til at tage sig en anelse billigt ud, men når man ser den live, er det slet ikke tilfældet, da lakeringen som sagt er rigtig fint udført. Jeg synes, den tager sig rigtig fint ud på hylden uden at gøre for meget væsen af sig. Carbon looket vil givetvis også falde bedre i tråd med de fleste moderne hjem end de mørkere træsorter.

 Urkasse

Et sidste billede med kassen i brug. Som sagt er mit overordnede indtryk bestemt positivt, og det er svært at finde noget negativt at sige om kvaliteten af kassen. Det eneste kritikpunkt er som sagt låsen, der godt kunne have været af lidt bedre kvalitet, men den fungerer dog som den skal. Kassen koster 699,- og du kan læse mere samt se resten af Luxbox.dk´s sortiment her.

Hej, mit navn er Morten! Jeg har startet uretiltiden.dk for at få afløb for min interesse for mekaniske ure, der har varet i mange år efterhånden. Det er fedt at kunne dele min interesse og erfaringer med andre ligesindede, og forhåbentlig få nye interesserede med på vognen.

1 Kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.