Anmeldelse: Urkasse i træ fra LINDENÆS of Denmark

Urkasse fra LINDENÆS of Denmark

Det er blevet tid til en anmeldelse af en urkasse fra luxbox.dk. Jeg har tidligere anmeldt en urkasse i læder fra deres LINDENÆS of Denmark serie, denne gang ser jeg nærmere på deres urkasse i træ fra samme serie.

Urkassen har plads til fem ure, men fås også i en version med plads til ti. Låget har en glasrude, så man kan nyde sine flotte ure. Kassen er mat-sort, hvilket giver den et meget elegant udtryk.

Urkasse fra LINDENÆS of Denmark

Urkassen er lavet i mdf og føles meget massiv. Overfladen er ægte træfiner lagt udenpå mdf konstruktionen og efterfølgende slebet og lakeret, så det får et lækkert og blødt feel.  En meget fin detalje og den er flot udført.

Indeni er kassen betrukket med PU-læder. Selvom det ikke er ægte læder, føles det lækkert og finishen er rigtig god. Generelt set virker det som om, at urkassen har fået et lille løft i finishen i forhold til de andre urkasser, jeg har anmeldt fra Lindenæs.

Ur-puderne er også betrukket med PU-læder. Puderne kommer med en ekstra ring, så man kan justere størrelsen, hvilket er meget praktisk. Puderne måler 17 cm uden ringen og 19 med. Puderne er bløde og kan give sig lidt, så de bør passe til de fleste håndledsstørrelser.

Urkasse fra LINDENÆS of Denmark

De enkelte rum kan rumme ure op til omkring 60 mm. Pudernes bredde er perfekt, så de sidder stramt fast i rummene. De rasler ikke rundt som jeg har oplevet på andre billigere urkasser.

Låget glider nemt og ubesværet som det skal. Hængslerne føles solide og ikke lallede, som på en af de tidligere urkasser, jeg anmeldte fra luxbox.dk. Det er fedt at se, at de har fået højnet kvaliteten på det punkt.

Urkasse fra LINDENÆS of Denmark

Et punkt som kvaliteten desværre stadig hænger lidt på, er låsen. Nøglen sidder meget løst i nøglehullet og giver ikke indtryk af en særlig robust mekanisme. Desuden lader funktionaliteten også noget tilbage at ønske.

Nøglen skal nogen gange drejes en ekstra omgang før den ‘tager fat’ og låser. Når man drejer nøglen mærker man en modstand som indikerer at mekanismen låser, men der sker ingenting. Efter en omgang mere låser den så.

Det er en ærgerlig fejl på et ellers lækkert og gennemført produkt. Især fordi låsen for de flestes vedkommende nok sagtens kunne undværes. Personligt har jeg i testperioden blot lagt nøglen væk og benyttet kassen uden. Det er  rart at have muligheden for at låse, men hvis det er besværligt at lave ordentligt kunne man sagtens spare den væk.

Nok om nøgler. Designet på urkassen er meget vellykket synes jeg. Den sorte, matte farve giver et enkelt udtryk og årelinjerne giver et fint spil i den sorte overflade. Det elegante design gør, at den vil passe ind i alle hjem uden at stikke for meget ud.

Kassen fremstår og føles meget robust. Den er noget tungere end andre urkasser jeg har anmeldt, især taget i betragtning, at den kun har plads til fem ure. Når man håndterer den, får man et rigtigt godt indtryk af solid kvalitet.

Urkasse fra LINDENÆS of Denmark

Urkassen findes som nævnt også i en version med plads til ti ure, der koster 200 kroner mere. Personligt ville jeg give de ekstra 200 kroner for den dobbelte plads, men det afhænger af dine behov.

Den anmeldte urkasse koster 699 kroner hos luxbox.dk og kan købes her. Til prisen synes jeg, at man får en urkasse i rigtig fin kvalitet. Det er den mest solide og lækre urkasse, jeg har prøvet i prisklassen. Det eneste minus er låsen, men det kan jeg leve med.

Tak til luxbox.dk for at stille urkassen til rådighed for anmeldelse.

Husk at ‘synes godt om’ Ure Til Tiden på Facebook, så får du besked hver gang, der kommer nye indlæg. Du finder siden her. Husk også gerne at dele siden med andre ur-tosser.

Hej, mit navn er Morten! Jeg har startet uretiltiden.dk for at få afløb for min interesse for mekaniske ure, der har varet i mange år efterhånden. Det er fedt at kunne dele min interesse og erfaringer med andre ligesindede, og forhåbentlig få nye interesserede med på vognen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.