1 Kommentar

Sådan handler du på chrono24

Sådan handler du på Chrono24

Er det sikkert at handle på Chrono24? Det er et af de mest stillede spørgsmål i forums og Facebook-grupper for ure. Derfor giver jeg i denne artikel en række råd til, hvordan du bedst sikrer dig, når du handler på Chrono24.

At spørge om det er sikkert at handle på Chrono24, svarer til at spørge om det er sikkert at handle på Den Blå Avis. Begge steder er markedspladser med mange tusinde forskellige sælgere, nogle pålidelige andre mindre fine i kanten. Derfor handler det om at vurdere sælgeren for at få en tryg handel.

Chrono24s egne værktøjer – Trusted Seller og Trusted Checkout

Chrono24 har selv nogle værktøjer, der kan hjælpe dig med at vurdere en sælger. De ser ud som på billedet nedenunder og findes i alle annoncerne.

Sådan handler du på Chrono24
Billede lånt fra Chrono24.dk

Det tredje symbol fra venstre angiver, at sælgeren er ‘Trusted Seller’ på Chrono24. For at blive Trusted Seller skal sælgeren leve op til nogle krav fra Chrono24, der også tager kontakt til sælgeren ved uenigheder. Hvis sælgeren ikke løser sagen kan udmærkningen så tages tilbage. Det angives også hvor længe en sælger har været trusted. Symbolet giver altså en god indikation af om sælgeren er til at stole på.

Det næste symbol i rækken viser at sælgeren har en fysisk butik. Det er rart at vide, at man altid kan finde sælgeren igen, hvis der skulle opstå problemer, især når man handler i udlandet.

Det næste symbol angiver, at sælgeren er blevet anbefalet af andre professionelle sælgere samt hvor mange. Hvis en sælger blåstemples af andre sælgere, er det en god indikation af hans omdømme.

Sådan handler du på Chrono24
Billede lånt fra Chrono24.dk

Det sidste symbol i rækken viser at sælgeren tilbyder ‘Trusted Checkout’. Det er en service som leveres i samarbejde med Chrono24 mod et gebyr på 2,5% af prisen på uret. Servicen indbefatter at betalingen går igennem Chrono24. Hvis uret ikke dukker op eller ikke er som beskrevet, tilbagefører Chrono24 betalingen ved returnering af uret.

Om den ekstra sikkerhed som Trusted Checkout giver er pengene værd, er en vurdering man selv må foretage. Hvis du handler med en troværdig sælger, vil jeg sige at det ikke er gebyret værd. Personligt har jeg handlet på Chrono24 to gange og har ikke benyttet det, da jeg stolede på sælger. Hvis du ikke er overbevist om sælgers troværdighed, er gebyret en lille pris at betale for ro i sjælen, men mit råd er at finde en sælger du stoler på.

Sådan vurderer du en sælger på Chrono24

Mit bedste råd til at vurdere en sælger på Chrono24 er at søge efter erfaringer med dem rundt omkring på diverse internetfora for ure. En googlesøgning på forhandlernes navn + ‘experience’ eller ‘Erfahrung‘, hvis det er en tysk forhandler, giver som regel flere resultater fra de internationale fora og hvis du er heldig endda de danske.

Der bliver ofte spurgt til erfaringer med specifikke forhandlere på urfora og folk er villige til at dele, så det er en god måde at få et indtryk af sælgeren. Er du heldig har sælgeren TrustPilot, hvor du også kan hente erfaringer. Hvis du ikke kan finde noget, kan du selv stille spørgsmål på fora. Forsøg eventuelt at finde fora fra det land sælgeren kommer fra, googles oversættelsesværktøj kan være en hjælp her.

Endelig bør du også bede sælgeren om referencer. Jeg fik oplyst et par danske referencer i forbindelse med det ene af mine køb på Chrono24. Jeg var så heldig at kunne finde dem på Facebook og sende dem en besked for at forhøre mig om deres oplevelse med sælger.

Ovenstående er den fremgangsmåde jeg benytter, når jeg skal vurdere, om jeg vil handle med en given sælger. Jeg lægger langt mere vægt på andre folks erfaringer end Chrono24s egne ‘udmærkelser’. Chrono24s egne værktøjer er godt til at give en indikation af sælgers troværdighed, men sørg for at lave din egen research.

For at gøre det nemt, har jeg lavet en lille prioritet checkliste, som du kan have i baghovedet.

  1. Der siges flere steder god for sælger på fora og der er ikke historier om dårlige oplevelser.
  2. Jeg kan eventuelt få oplyst referencer som jeg kan kontakte.
  3. Sælgeren anbefales af andre professionelle.
  4. Sælgeren har gode billeder, der giver en reel indikation af urets stand. Billederne stemmer overens med beskrivelsen.
  5. Sælgeren er Trusted Seller og har været det et godt stykke tid.

Jeg håber, at denne artikel har guidet dig til en sikker handel. Hvis du har flere råd, er du velkommen til at dele dem i kommentarfeltet nedenunder, så andre kan få glæde af dem.

Husk at ‘synes godt om’ Time in Style på Facebook, så får du besked når der kommer nye indlæg. Du finder Time in Style på Facebook her.

Summary
Sådan handler du på chrono24
Article Name
Sådan handler du på chrono24
Description
Mange spørger om det er sikkert at handle på chrono24. I denne artikel får du mine bedste råd til en sikker handel på Chrono24. 
Author
Publisher Name
Ure til tiden
Publisher Logo
Hej, mit navn er Morten! Jeg har startet uretiltiden.dk for at få afløb for min interesse for mekaniske ure, der har varet i mange år efterhånden. Det er fedt at kunne dele min interesse og erfaringer med andre ligesindede, og forhåbentlig få nye interesserede med på vognen.

1 Kommentar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.