Apple lancerer to nye Apple watches

Apple watch series 6

Annoncørbetalt indhold

Midt i september lancerede Apple to nye Apple watches, nemlig Apple Watch Series 6 og Apple Watch SE.

Det er noget nyt at der findes en SE-udgave af Apple Watch. Ligesom vi kender det fra deres telefoner er SE-udgaven en mere budgetvenlig version af uret, hvor der så er sparet lidt på hardwaren og features i forhold til den nyeste model.

Nyhederne gemmer sig dog i højere grad i det nye Apple Watch Series 6. En af de nye funktioner er måling af iltniveauet i blodet. Det kan hjælpe med at få en større indsigt i, hvor godt kroppen optager ilt og hvor meget ilt der sendes rundt i din krop. Egentlig en meget fed feature, men der har rundt omkring på nettet været snak om, at mange havde problemer med at få en pålidelig måling.

Apple watch series 6

Dette skyldes formentlig, at Apple Watchs måde at måle iltniveauet adskiller sig fra den vanlige metode. Normalt sættes måleenheden på ens fingerspids. Her gennemlyser enheden så fingeren og kan ved at måle hvor meget lys der kommer igennem på den anden side, estimere iltniveauet.

Da Apple Watch er placeret på håndledet, kan dette selvsagt ikke lade sig gøre. Apple Watch Series 6 sender lys ned i ens håndled, men i stedet for at måle mængden af lys der slipper igennem, måler det hvor meget det reflekteres. Denne måling kan uret så bruge til at estimere iltniveauet. En meget smart løsning, men altså ikke helt så præcis som den normale metode.

En anden nyhed i Apple Watch Series 6 er EKG-måling. Kort fortalt kan en EKG-målning sige noget om din hjerterytme. Målingen foregår ved at man placerer fingeren på urets krone, hvor der sidder en lille sensor. Sammen med sensoren bag på uret, udregner uret ens hjerterytme. Dermed kan man hurtigt opdage farlige uregelmæssigheder.

Funktionen er super smart for personer med dårligt hjerte, men for de fleste sunde og raske personer, er funktionen nok mindre brugbar medmindre man går meget op i at måle og tracke sit helbred.

Apple watch series 6

Samlet set er de nye funktioner ikke helt nok til at overbevise mig om, at jeg skal have det nye Apple Watch. Der er også kommet et par nye funktioner i form af opdateringer til softwaren. Disse funktioner vil dog også være tilgængelige på de ældre modeller. Dette får mig til at overveje, at købe et af de tidligere apple smartwatch fra eksempelvis Blue City, der sælger brugte smartwatches.

På den måde kan man prøve Apple Watch og se om det er noget for én. Personligt tror jeg aldrig, at et Apple Watch kunne erstatte mine mekaniske ure, men det kunne måske være et interessant supplement. Hvilke overvejelser har du gjort dig om smartwatches som en del af din ursamling?

Husk at følge Ure Til Tiden på Facebook og Instagram, så får du besked hver gang, der kommer nye indlæg. Du finder facebook-siden her og Instagram-siden her.

Hej, mit navn er Morten! Jeg har startet uretiltiden.dk for at få afløb for min interesse for mekaniske ure, der har varet i mange år efterhånden. Det er fedt at kunne dele min interesse og erfaringer med andre ligesindede, og forhåbentlig få nye interesserede med på vognen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.