Basel 2014: Rolex genintroducerer Rolex Sea-Dweller 4000

Rolex Sea-Dweller 400
Rolex Sea-Dweller 400
Den nye Rolex Sea-Dweller med keramisk krans.

Rolex Sea-Dweller 4000 er netop blevet officielt præsenteret på Basel world 2014. Basel messen er udover SIHH messen, det tidspunkt hvor de store mærker præsenterer årets nyheder. Jeg har personligt været lidt skuffet over de nyheder Rolex har præsenteret i 2013, men i år synes jeg tingene ser noget mere interessante ud. I år har Rolex genintroduceret deres SeaDweller 4000, efter at de i 2008 introducerede deres Deepsea model, der efter min mening var decideret grim. Det glæder mig derfor, at Rolex har valgt at genoplive det gamle design.

Lækre opdateringer til Rolex Sea-Dweller 4000

Der er dog lidt nyt under solen. Den nye Sea-Dweller kommer med de lækre features, vi kender fra de nyere Rolex modeller. Det vil sige, at lænken og især låsen har fået en tiltrængt opdatering og kommer nu med glidelock systemet. Derudover har den nye Sea-Dweller også fået den nye keramiske krans, der er meget hårdere og dermed næsten umulig at ridse. Dertil kommer, at der nu er minut markeringer rundt på kransen, hvor derfør kun var markeringer for de første 15 minutter. Skiven og viserne har også fået en makeover og leveres med den nye maxi dail. Værd at bemærke er, at skiven leveres i mat sort. Alt i alt nogle rigtig lækre opdateringer.

Jeg tror, at det er helt rigtigt af Rolex at genintroducere Sea-Dwelleren med det originale design. Mange har savnet de lækre features fra de nyere modeller på deres Sea-Dweller, men har været modvillige overfor at investere i Deepsea modellen, der har mødt megen kritik for dens design. Personligt har jeg selv overvejet at skifte min ældre Sea-Dweller ud med en af de nye Submariner modeller for at kunne nyde de lækre opdateringer på specielt lænke og krans. På den anden side er der noget specielt over Sea-Dwelleren, som jeg ikke synes findes i Submariner modellen. Desuden er jeg ikke ovenud begejstret for de bredere kronebeskyttere på de nye Submariner modeller, så det var en glædelig opdagelse at Rolex har valgt at bevare de klassiske kronebeskyttere på den genintroducerede Sea-Dweller.

Inden i tikker stadig den gode gamle kaliber 3135. Ingen grund til at ændre på noget der fungerer så godt. Det er betryggende at vide, at der inden i tikker en kaliber der har bevist dets værd siden 1988. Det er sparsomt med informationer på nettet om den nye model, så jeg ser frem til, at vi kan høre nogle førstehånds betragtninger og se nogle flere billeder end dem Rolex har frigivet. Indtilvidere kan du læse mere på Rolex´s hjemmeside, hvor du også kan se de andre nyheder.

Hej, mit navn er Morten! Jeg har startet uretiltiden.dk for at få afløb for min interesse for mekaniske ure, der har varet i mange år efterhånden. Det er fedt at kunne dele min interesse og erfaringer med andre ligesindede, og forhåbentlig få nye interesserede med på vognen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.