Indtryk og billeder fra Klarlund Expo 2019

Klarlund Expo 2019

Henover weekenden løb Klarlund Expo af stablen for ottende år i træk. Min kæreste og jeg var med for første gang. Det er der kommet en masse indtryk og billeder ud af, som jeg har samlet her i artiklen.

Klarlund Expo 2019

Klarlund Expo blev afholdt i flotte omgivelser på Børsen, hvor der var mulighed for at se på ure fra Rolex, Nomos, Omega, Vacheron Constantin, Longines, Hublot, Tudor, Tag Heuer og Panerai. Der var altså nok at glæde sig til.

Klarlund Expo 2019
Der var pyntet fint op på Børsen.

Jeg startede ved Omegas stand, der havde taget et bredt udvalg med. Det var dog primært Speedmaster-modellerne, der var i fokus. Sammen med Rolex var Omega nok dem, der havde gjort mest ud af deres stand.

Omega stand Klarlund Expo 2019
Omegas stand. Et par forgyldte astronauter i life size giver unægteligt lidt blikfang.

Omega havde blandt andet medbragt flere forgyldte astronauter, der var med til at understrege deres forbindelse til månemissionerne, samt at markere 50-året for den første månelanding.

Omega Speedmaster

Omega speedmasters
Der findes en Speedmaster til enhver smag.

Speedmasters var der nok af. Jeg fik prøvet den keramiske model, Dark side of The Moon, som jeg længe har haft et godt øje til. Jeg har altid syntes designet var fedt, men jeg var bange for, at størrelsen ville være for voldsom. Da den kom om håndledet sad den dog overraskende godt – helt klart en af favoritterne fra Expo’en.

Omega Speedmaster Dark side of the moon
Omega Speedmaster Dark Side of The Moon.

Næste stand var Nomos – et af de mærker jeg havde glædet mig mest til at opleve. Nomos havde medbragt et kæmpe udvalg. Jeg tror faktisk hele sortimentet var repræsenteret.

Jeg prøvede Club og Orion modellerne som faldt i rigtig god jord. Jeg tror helt sikkert, at der skal tilføjes en Nomos Orion til samlingen på et tidspunkt. Utroligt lækkert ur til en rimelig pris.

Nomos stand klarlund expo 2019
Nomos’ flotte stand – én af Expoens bedste oplevelser.

Udover de flotte ure skal Nomos også have ros for deres venlige personale. Nomos-standen var bestemt en af de mest hyggelige stande at besøge.

Næste stand var Vacheron Constantin. Jeg havde specielt glædet mig til at prøve Overseas-modellen, men jeg må indrømme, at den ikke rigtig gjorde noget for mig, da den kom på. Et rigtig lækkert ur, men for stort til min smag.

Vacheron Constantin Overseas
Vacheron Constantin Overseas.

En ting der dog imponerede mig ved Overseas-modellen var remmene, der nemt kan udskiftes ved blot at trykke på en knap bag på uret. Meget elegant løsning.

Vacheron Constantin Overseas
De lidt mere komplicerede Vacheron Constantin Overseas modeller.

Vacheron havde også medbragt nogle af de mere klassiske modeller fra Traditionelle-serien, hvis udtryk talte mere til mig.

vacheron constantin traditionnelle
Vacheron Constantin Traditionnelle.

Næste besøg gik til Tudor, der også havde medbragt et bredt udvalg. Jeg fik prøvet deres Black Bay-modeller, hvoraf Black Bay 58 og pepsi gmt’en var blandt favoritterne. Jeg kan sagtens forstå, hvorfor der lige nu er venteliste på 58’eren. Virkelig et lækkert ur.

Tudor Black Bay 58
Black Bay 58. Proportionerne sidder lige i skabet på denne model.

Tudors Black Bay GMT er også et hit. Hvis man ikke vil stå på venteliste til man bliver gammel for et Rolex Pepsi GMT, er dette alternativ værd at overveje.

Tudor Black Bay GMT
Tudor Black Bay GMT. Der er bare noget specielt ved pepsi lynetten.

Tudor havde også medbragt de nye bronzemodeller. Jeg er vild med skiverne, men bronzeure bliver aldrig min ting.

Tudor Black Bay Bronze
Tudor Black Bay Bronze.

Tag Heuer og Panerai var selvfølgelig også repræsenteret på Klarlund Expo. Jeg nåede desværre ikke at tilbringe så meget tid på deres stande, men de havde hver især medbragt et flot udvalg.

Tag Heuer stand Klarlund Expo
Hos Tag Heuer kunne man tage et lille afbræk fra urene.

På Tag Heuers stand havde de i tråd med mærkets historie medbragt lidt racerrelateret lir. Man kunne selvfølgelig også se nærmere på deres klassiske Monaco, som virkelig overraskede mig positivt.

Panerai stand Klarlund Expo 2019

Panerais stand var spektakulært udsmykket. De fleste af deres modeller er desværre for store til min smag (og håndled), så jeg tilbragte ikke så meget tid her.

Longines stand Klarlund Expo 2019
Lille stand – store nyheder.

Longines’ stand var en af de bedste oplevelser på Expo’en. De havde ikke medbragt et kæmpe udvalg, men til gengæld havde de nogle rigtig fede ure med. Favoritten var helt klart den nye Longines Heritage Classic.

Longines Heritage Classic
Det er sjældent et ur rammer så meget plet som Longines Heritage Classic.

Jeg synes virkelig Longines har ramt plet med dette ur. Perfekt størrelse på 38mm og ikke en finger at sætte på designet. Jeg er så glad for, at de modstod fristelsen for at tilføje et datovindue. Helt klart et ur på listen over mulige emner, når samlingen skal udviddes. At det kan lade sig gøre til under 13.000 kr. er helt klart også et plus.

Rolex stand på Klarlund Expo 2019
Den kæmpe Oysterlænke på Rolex-standen.

Jeg afsluttede mit besøg på Klarlund Expo ved Rolex, der kæmpede med Omega om den mest iøjnefaldende stand. Jeg synes sgu det er lidt genialt at bruge mærkets ikoniske lænke til udsmykke standen med.

Rolex Yacht Master
Et udvalg af Rolex Yacht Master modeller.

Der var et overraskende stort udvalg af sportsmodeller i stål at give sig i kast med på Rolex-standen. Det eneste jeg ikke så var stål Daytona og Pepsi GMT, men der var rigtig mange mennesker på standen, så de kan sagtens have gemt sig i mængden.

Rolex Explorer på Klarlund Expo
Én af mine personlige favoritter på Klarlund Expo.

Rolex Explorer-modellen var et af de ure, jeg havde glædet mig mest til at prøve. Det var også et af mine favoriture på Expo’en, så det skuffede bestemt ikke. Jeg synes Explorer-modellen rummer noget af det, der gør Rolex specielt og som måske er gået lidt tabt i nogle af de nyere modeller. Derudover er det bare et sindssygt lækkert ur.

Rolex GMT Master II

Der var også mulighed for at se lidt nærmere på nogle af de tungere GMT-modeller. Specielt Pepsi GMT-modellen i hvidguld med blå skive var noget særligt, synes jeg. Sådan en måtte der gerne ligge i urkassen herhjemme.

Klarlund Expo 2019

Det var et rigtig interessant besøg på Klarlund Expo og jeg glæder mig allerede til næste år. Der var rigtig mange lækre ure at se og prøve på, hvilket giver en hel anden oplevelse end at se dem på billeder.

Favoritterne var hel klart Longines Heritage Classic og Rolex Explorer. Selvom der var fantastiske ure med både Tourbillon og minut repetition, så er det alligevel de mere enkle og stilrene ure, der vinder for mig. Hvis du var forbi Klarlund Expo, hvad var så din favorit i år?

Husk at følge Ure Til Tiden på Facebook og Instagram, så får du besked hver gang, der kommer nye indlæg. Du finder facebook-siden her og Instagram-siden her.

Hej, mit navn er Morten! Jeg har startet uretiltiden.dk for at få afløb for min interesse for mekaniske ure, der har varet i mange år efterhånden. Det er fedt at kunne dele min interesse og erfaringer med andre ligesindede, og forhåbentlig få nye interesserede med på vognen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.